Public Supporter aan het woord

De opdracht van … Sylvia Vink-Vermeulen

In de rubriek ‘De opdracht van …’ nodigen we iedere keer een Interimmer uit om te vertellen wie ze zijn en welke opdracht ze doen. Dit keer de opdracht van Interim secretaresse Sylvia Vink-Vermeulen. Sinds februari ondersteunt ze de directie van het Mauritshuis. Wij vroegen haar naar wat deze opdracht zo bijzonder maakt.

Wie is Sylvia?

Ik ben geboren in Boskoop, in een kwekersfamilie. Sinds 1986 woon ik aan de rand van Waddinxveen met heerlijk vrij uitzicht. Ik heb een tweeling die al jaren de deur uit is en geniet nu samen met mijn partner van een rijk sociaal leven. Ik ben een actief persoon, zowel op sportief gebied; ik tennis graag en fiets veel, maar ik heb ook andere werkzaamheden. Zo ben ik actief in de lokale politiek. Ik ben fractievoorzitter van een lokale partij en zit in de gemeenteraad in mijn woonplaats. Daarnaast hou ik van koken, ik lees graag en kan genieten van een goed glas, zeker als dit in goed gezelschap is!

Op welk project werk je?

Sinds februari ondersteun ik de directie van het museum Mauritshuis in Den Haag. Het is heel veelzijdig werk. Je staat er niet bij stil wat er allemaal bij een museum komt kijken en waarvoor van alles geregeld moet worden; de collectie schilderijen, de tentoonstellingen, de winkel, de brasserie, de beveiliging, het pand, de marketing, de evenementen, de rondleidingen en nog veel meer. Daarnaast is er nauw contact met partners in de omgeving en andere musea zowel in Den Haag als landelijke museumverenigingen. Ook de renovatie van het Binnenhof speelt een rol waarbij het Mauritshuis nauw betrokken wordt om de dagelijkse gang van zaken goed te laten verlopen.

Wat maakt dit project bijzonder?

Naast alle bovengenoemde werkzaamheden natuurlijk ook de werkomgeving. Een prachtige locatie in het hartje van Den Haag, aan het Plein naar het Binnenhof. Vanuit mijn kamer kijk ik uit over het voorplein van het Mauritshuis en de entree van het Binnenhof. En binnen in het Mauritshuis zelf is het natuurlijk ook fantastisch; de kunst en de inspanningen van alle collega’s om een bezoeker een mooie beleving te verzorgen. Dat geldt voor de ‘gewone’ museumbezoeker, de mensen die een evenement verzorgen of bezoeken, of de schoolklasjes die een workshop komen doen.

Wat geeft je voldoening in je werk?

Er is een hele goede samenwerking tussen de directie en mijn afdeling. Er is ruimte voor inbreng en goed overleg. Bovendien heb je met alle andere afdelingen te maken waardoor het werk heel divers is. Maar vooral merk ik dat je als ‘externe’ overal bij betrokken en gewaardeerd wordt. Dat zorgt voor een mooie interactie met de andere afdelingen en daar geniet ik van.

Wat waren mooie momenten tot nu toe?

Alle acties rondom het schilderij Het Meisje van Vermeer dit eerste half jaar. Toen ik in februari startte was de Vermeer tentoonstelling gaande in het Rijksmuseum. Daarvoor was ‘ons’ Meisje tijdelijk uitgeleend. Met alle collega’s hebben we daar de tentoonstelling bezocht. Maar ook waren er allerlei acties gaande in en vanuit het Mauritshuis rondom ‘het Meisje’ zoals De nieuwe Vermeer op tv, My girl with a pearl en Oog in oog met het meisje. Prachtig om te zien en mee te maken!

Wat neem je mee?

Ik merk vooral hoe belangrijk arbeidsvreugde is. Hoe belangrijk het is om in goede harmonie met collega’s samen te werken en op de hoogte te zijn van elkaars werk en belangen. Zeker in een omgeving waarbij zoveel verschillende belangen zijn. Goede en heldere communicatie met respect voor elkaars standpunten is hiervoor nodig. Dat geeft duidelijkheid en zorgt voor plezier in je werk.