Public Supporter aan het woord

De opdracht van … Yara Rockx

In de rubriek ‘De opdracht van …’ nodigen we iedere keer een Interimmer uit om te vertellen wie ze zijn en welke opdracht ze doen. Dit keer de opdracht van Interimmer voor projecten Yara Rockx. Ze is inmiddels ruim een jaar bij Public Support in dienst en werkt bij de Werkorganisatie HLTsamen. Ze is daar campagnemanager/projectleider voor het MKB-transitieloket.

Wie is Yara?

Ik ben opgegroeid in Roosendaal en Den Haag. Ik woon nog steeds in Den Haag en ben hier erg gelukkig. Ik woon samen met mijn vriend en in januari verwachten wij een nieuwe huisgenoot, want wij krijgen een baby. In mijn vrije tijd sport ik veel en feest ik graag met mijn vrienden. Een erg sociaal leven.

Op welk project werk je?

Ik werk sinds een jaar bij Werkorganisatie HLTsamen. Dit zijn de gemeentes Hillegom, Lisse en Teylingen. Mijn project is voor deze gemeentes en de gemeente Noordwijk. Ik ben campagnemanager/projectleider voor het MKB-transitieloket. Dit houdt in dat ik het aanspreekpunt ben voor intern over het loket, organiseer evenementen voor ondernemers gericht op energie, maak campagneplannen gericht op specifieke doelgroepen (bijvoorbeeld op bedrijventerreinen), organiseer bijeenkomsten voor de partners van het loket, denk mee met marketing- en communicatieuitingen, houdt voortgangsrapportages bij en zorg voor goedkeuring van offertes. Dit is een energieloket voor ondernemers in de Duin- en Bollenstreek.

Wat geeft je voldoening in je werk?

Het contact met alle (in)directe collega’s en het meedenken aan verbeteringen of oplossingen.

Wat maakt dit project bijzonder?

Ik word erg vrijgelaten in mijn opdracht en heb vanaf het begin al veel verantwoordelijkheden. Daarnaast vind ik het erg leuk om voor vier gemeentes tegelijk te werken. Dit zorgt ervoor dat ik op veel verschillende plekken kom en veel verschillende ondernemers spreek.

Wat waren mooie momenten tot nu toe?

Op 7 december aanstaande organiseren we met het loket een groot evenement voor alle ondernemers in de Duin- en Bollenstreek onder de naam Oneindige Energie. De hele organisatie van zo’n groot evenement (plek voor 300 man) ervaar ik als erg leerzaam. Ik denk dat 7 december écht een kers op de taart van mijn opdracht is.

Wat neem je mee?

Ik neem vooral mee dat het oké is om fouten te maken en dat het belangrijk is om je mond open te trekken wanneer je denkt dat dit nodig is. Ik denk dat juist de frisse blik van jonge ambtenaren belangrijk is binnen een gemeente of andere overheidsinstantie. Ik hoop zelf dan ook kritisch te blijven kijken naar hoe er wordt gewerkt binnen een gemeente en niet altijd mee te gaan in ‘maar we doen het altijd al zo’.