Informatief

Hoe is het nu met? Annette Gilijamse

In de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ nemen we contact op met oud-collega’s. We vragen hen naar Public Support, welke opdrachten hen zijn bijgebleven en naar wat ze willen meegeven aan (oud)-collega’s. Dit keer is het de beurt aan Annette Gilijamse. Zij heeft bijna 4 jaar voor Public Support gewerkt en had opdrachten bij voornamelijk gemeenten. Daarover straks meer. Eerst nog een leuk feitje: eens in de zoveel tijd heeft Annette een ‘krokettenlunch’ met haar voormalig regiodirecteur Lara van Rest. En daar willen we natuurlijk meer over weten!

Om te beginnen wat is de krokettenlunch?

Deze “traditie” is geboren op het moment dat Lara mijn regiodirecteur werd en we voor het eerst samen gingen lunchen. Normaliter ben ik geneigd een verantwoorde lunch te bestellen, maar die dag keken Lara en ik elkaar een beetje schaapachtig aan en zeiden bijna tegelijkertijd: “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb eigenlijk wel trek in kroketten met brood”. Na deze bekentenis barstten we samen in lachen uit en waren blij een ‘partner in crime’ te hebben gevonden voor onze guilty pleasure. Sindsdien is voor iedere lunch bij Lara en mij de bestelling op voorhand al bekend.

 

In de periode dat ik voor Public Support werkte heb ik ontzettend veel geleerd; zowel over het vak, de omgang met mensen en mezelf.

 

Hoe en wanneer ben je bij Public Support terecht gekomen?

In 2018 nam ik afscheid bij mijn toenmalige werkgever en werd ik door een zakenrelatie, de echtgenoot van collega Audrey Geuvers, gewezen op het bestaan van Public Support. Na één gesprek met Audrey was ik meteen super enthousiast over wat ik hoorde, dus Audrey heeft me voorgesteld bij Leonoor. Al bij de ontvangst voor de sollicitatie in Lisse was ik direct ‘om’ en gelukkig bleek het genoegen wederzijds!

 

De afgelopen jaren ben ik meer gegroeid dan in de 30 jaar daarvoor, door het meebewegen in een nieuwe omgeving, het functioneren in grotere organisaties en alle trainingen

 

Je hebt bijna 4 jaar voor Public Support gewerkt, hoe was die tijd?

In de periode dat ik voor Public Support werkte heb ik ontzettend veel geleerd; zowel over het vak, de omgang met mensen en mezelf. Voordat ik bij Public Support kwam, was ik erg honkvast en heb ik bij mijn laatste 2 werkgevers respectievelijk 19 en 10 jaar gewerkt. Dit waren vrij kleine (MKB) organisaties die weinig boden op het vlak van opleiding of persoonlijke ontwikkeling. Public Support bood naast het gemeentelijke opleidingstraject ook de mogelijkheid om mijn vakinhoudelijke kennis te vergroten en me persoonlijk verder te ontwikkelen.

De afgelopen jaren ben ik dan ook meer gegroeid dan in de 30 jaar daarvoor. Door het steeds meebewegen in een nieuwe omgeving, het functioneren in grotere organisaties en natuurlijk door alle trainingen. Maar ook heb ik het voorrecht gehad tijdens mijn plaatsingen veel samen te mogen werken met collega’s van Public Support, waardoor er direct op de werkvloer ruimte is voor reflectie en het delen van ervaringen.

Welke opdrachten blijven je bij?

Alles bij elkaar heb ik in mijn tijd als TopSecretaresse maar 5 opdrachten gehad en allemaal hadden ze wel hun charme. De start in Papendrecht was een warm bad. Ruim 8 maanden mocht ik daar met Audrey samenwerken en heb ik ontzettend veel geleerd van haar en over het werken in de gemeentelijke organisatie. Daarna een korte klus in Vlaardingen, waar ik in een geweldig team met fantastisch lieve mensen mee mocht draaien. Vervolgens naar Den Bosch om in 4 weken op de HAS de examendossiers op orde te brengen net voor mijn vakantie en daarna door naar Steenbergen, waar we met 3 TopSecretaresses het bestuurssecretariaat helemaal opnieuw hebben opgezet en overgedragen. En ten slotte naar de gemeente Altena als vervanging voor een collega die met zwangerschapsverlof ging.

 

Wist je dat… kennis en vriendelijkheid zich vermenigvuldigen als je het deelt? Dus deel wat je hebt en maak de wereld een beetje mooier.

 

Wat doe je nu?

In de gemeente Altena vielen alle stukjes van de puzzel op zijn plaats: een jonge (fusie)gemeente met veel organisatorische uitdagingen, een ontzettend leuk secretaresse-team, prima reisafstand, en een goede verhouding tussen thuis en op locatie werken, dus daar ben ik sinds juli afgelopen jaar in vaste dienst. Als bestuurssecretaresse mag ik de twee leukste wethouders van het college ondersteunen en achtervang zijn voor het bestuurlijk besluitvormingsproces. Daarnaast ben ik sinds deze maand medeverantwoordelijk voor de Koninklijke Onderscheidingen en op dit moment ben ik onderdeel van twee projectgroepen m.b.t. “de nieuwe werkplek” en de optimalisering van het bestuurlijk besluitvormingsproces.

Bij Public Support zat de afwisseling en uitdaging voor mij in de diverse opdrachten en het steeds aanpassen aan een nieuwe omgeving en werkwijze. Bij Altena duik ik in alles wat me interessant lijkt, want alleen agenda-beheer en stukken verzamelen geeft mij nog steeds niet genoeg voldoening.

Wil je nog iets meegeven aan onze (oud)-collega’s?

Wist je dat… kennis en vriendelijkheid zich vermenigvuldigen als je het deelt? Dus deel wat je hebt en maak de wereld een beetje mooier.