Supporters aan het woord

Hoe is het nu met? Hugo Maas

In de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ nemen we contact op met oud-collega’s. We vragen hen naar Public Support, welke opdrachten hen zijn bijgebleven en naar wat ze willen meegeven aan (oud)-collega’s. Dit keer is het de beurt aan oud-Young Supporter Hugo Maas. Hugo heeft zo’n 3 jaar bij Public Support gewerkt en had opdrachten bij gemeente Valkenswaard, Waalwijk en Apeldoorn.  Inmiddels is Hugo beleidsadviseur Wmo in de gemeente Geldrop-Mierlo. Hoog tijd om eens bij te praten!

Kun je jezelf voorstellen? 

Mijn naam is Hugo Maas, mijn hele leven woon ik al in Netersel, dat is ondertussen 27 jaar. Inmiddels woon ik er samen met mijn vriend Bram. Netersel ligt in de gemeente Bladel waar ik voor een links-progressieve partij in de gemeenteraad zit, daarnaast ben ik commissaris bij de lokale Rabobank en vul ik mijn vrije tijd voornamelijk met het spelen van toneel en trompet.

 

Het vertrouwen van die opdrachtgever, mijn fijne directe collega’s en de ondersteuning vanuit Public Support hebben de basis gelegd voor mijn overheids-carrière.

 

Hoe en wanneer ben je bij Public Support terecht gekomen?

Na mijn Bestuurskunde-opleiding zocht ik naar een mooie start in het publieke domein. Op een zonnige vrijdag in de zomer van 2018 reed ik naar Lisse en had ik mijn sollicitatiegesprek wat vanaf het begin meer voelde als een vrijdagmiddagborrel dan een selectiegesprek. De klik met de dames regiodirecteuren was er meteen en vanaf dat moment had ik zo’n witte Aygo onder mijn kont.

Welke opdrachten blijven je bij?

In de gemeente Waalwijk kreeg ik de kans om binnen één team mijn opdracht vaker te verlengen, waarbij met iedere verlenging mijn taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden groter werden. Het vertrouwen van die opdrachtgever, mijn fijne directe collega’s en de ondersteuning vanuit Public Support hebben de basis gelegd voor mijn overheids-carrière.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Public Support?

Trots en dankbaar. In bijna 4 jaar heb ik in mooie opdrachten kunnen leren hoe de dagdagelijkse praktijk van gemeenten eruit ziet, ervaren vanuit de luxepositie van een externe die me gevoelsmatig veel bewegingsvrijheid gaf.

 

Gun jezelf de tijd om van de onafhankelijke positie via Public Support te genieten, je wordt er een betere adviseur en ondersteuner van.

 

Wat doe je nu?

Na mijn laatste opdracht bij Public Support ben ik begonnen als beleidsadviseur Wmo in de gemeente Geldrop-Mierlo. Ik wist door de opdrachten via Public Support wat ik wilde: een job in het Sociaal Domein in een gemeente van ongeveer 50.000 inwoners, waarbij ik langduriger kon bouwen aan een netwerk met partners en inwoners in een voor mij nieuwe gemeente.

Wil je nog iets meegeven aan onze huidige collega’s?

Ja! Vanaf mijn eerste dag bij Public Support heb ik nagedacht over mijn volgende carrièrestap waarmee ik maximale maatschappelijke impact zou kunnen hebben. Gelukkig heb ik genoeg rust gehad om niet te snel de sprong naar een gemeente te maken. Nu ik in vaste dienst ben merk ik extra wat de toegevoegde waarde van de detacheringsconstructie is geweest. Gun jezelf de tijd om van de onafhankelijke positie via Public Support te genieten, je wordt er een betere adviseur en ondersteuner van.