Supporters aan het woord

Hoe is het nu met? Joris Moes

In de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ nemen we contact op met oud-collega’s. Dit keer is het de beurt aan voormalig Interimmer voor projecten Joris Moes. Joris was in dienst bij ons tot ongeveer een jaar geleden en heeft een stuk of vijftien opdrachten bij voornamelijk gemeenten vervuld. Wij gingen bij hem langs om te vragen hoe hij zijn tijd bij Public Support heeft ervaren en naar wat hij nu doet.

Het theater, waar je droomt met je ogen open.

 

Kun je jezelf voorstellen? 

Ik ben Joris Moes, deze zomer 30 jaar geworden en samen met mijn partner Dennis woon ik in de mooie vestingstad IJsselstein (Utrecht). Ja, we staan in de top 50 van mooiste vestingsteden van Nederland. Ik ben er opgegroeid en woon en werk er nu ook met heel veel plezier.

Mijn grootste passie is theater. Naast mijn werk sta ik veel op het toneel in verschillende voorstellingen. Ik zing en ik ben dit jaar ook voorzitter geworden van een grote theaterstichting in IJsselstein, genaamd Kwibus. Wij maken producties over vrolijke en serieuze onderwerpen met mensen van alle leeftijden en achtergronden. Dit alles in ons eigen theater Pantalone wat volledig draait op vrijwilligers. Hoe gaaf is dat!

Hoe en wanneer ben je bij Public Support terecht gekomen?

In 2018 ben ik via een kennis in contact gekomen met Public Support. Ik stond als basisschoolleerkracht voor de klas maar ik was niet gelukkig met dit werk. Ik wilde heel graag wat anders, maar ik wist niet zo goed wat. Dus toch mijn baan opgezegd en op zoek naar iets ‘nieuws’. Na wat kleine opdrachten in de culturele sector vond ik dat ‘nieuwe’ bij Public Support. Ik werd hartelijk ontvangen en kon gelijk aan de slag.

Welke opdrachten blijven je bij?

Ik ben binnengekomen bij Public Support als Interimmer voor projecten maar uiteindelijk heb ik vooral gewerkt op de griffie als griffiemedewerker en als raadsadviseur. Mijn laatste opdracht bij de griffie van de raad van Apeldoorn blijft mij toch wel het meeste bij. Ik heb veel diverse taken opgepakt van secretariële ondersteuning tot advies en technische ondersteuning. Waar het nodig was, sprong ik bij. Een groot team met fijne collega’s om mee samen te werken, die ik nu ook nog geregeld spreek. Allemaal met een hart voor de lokale democratie.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Public Support?

Ik kijk met ontzettend veel plezier en dankbaarheid terug op mijn tijd bij Public Support. Van Cindy Lans kreeg ik de kans om de overstap te maken en mijzelf op een ander vlak verder te ontwikkelen. Door de vele cursussen, opdrachten en het netwerk wat ik kon opbouwen, sta ik nu waar ik sta.

Wat doe je nu?

En toen kwam er een kans voorbij die ik niet kon laten schieten. Ik was niet van plan om te vertrekken bij Public Support maar ik kon een stap maken in mijn loopbaan en ook nog in mijn eigen woonplaats. Wie wil dat nou niet? Ik in ieder geval heel graag.

Dus inmiddels ben ik alweer bijna een jaar in dienst bij de raad van IJsselstein als raadsadviseur/plaatsvervangend griffier. Met een team van drie zetten wij ons in voor de raad en inwoners van IJsselstein. Ik wandel in vijf minuten naar kantoor en kan mijn werk goed combineren met al mijn andere activiteiten zoals sport en mijn theaterwerk.

Wat betekent ‘Werk met je Hart’ voor jou?

Dingen doen waar je blij van wordt en vertrouwen op je gevoel. En dat zeg ik met een grote glimlach op mijn gezicht, want dat lukt mij aardig. Als je dat kan dan werk je wat mij betreft met je hart. Ik heb het geluk dat ik mijn werk goed kan combineren met al mijn nevenactiviteiten. Dat levert een drukke agenda op, maar daar krijg ik ook energie van. En die energie zet ik weer in voor de lokale democratie van IJsselstein en tegelijkertijd ook voor ons prachtige theater.

Ik ben trots op onze raad die zich inzet voor de inwoners van IJsselstein en ik ben ook trots op al die vrijwilligers in ons theater die ervoor zorgen dat het publiek een fantastische avond uit beleeft en kan dromen met hun ogen open. Ik heb het leven lief!