Supporters aan het woord

Hoe is het nu met? Linda van de Weijer

In de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ nemen we contact op met oud-collega’s. Dit keer is het de beurt aan voormalig regiodirecteur Linda van de Weijer. Linda kwam in 2012 in dienst bij Public Support en werkte bij ons tot 2020. Hierna is ze als zelfstandig ondernemer in de zorg aan de slag gegaan. Zij is de vestigingsmanager van Saar aan Huis in de regio Ede-Wageningen. We gingen bij haar langs.

Kun je jezelf voorstellen? 

Natuurlijk! Ik ben Linda, 55 jaar en ik ben getrouwd met Pieter. Samen hebben we 5 kinderen en 3 kleinkinderen. We wonen met heel veel plezier in het buitengebied van Lunteren; daar heb ik ook mijn kantoor. We hebben een druk sociaal leven met ons gezin, onze families en vrienden. Ontspannen doen we op de golfbaan en in de sauna. En zo af en toe plannen we een leuke stedentrip of (zon)vakantie.

Hoe en wanneer ben je bij Public Support terecht gekomen?

Ik ben ooit gestart als secretaresse en heb jarenlang bij diverse gemeenten gewerkt. Uiteindelijk ben ik bij BMC beland. Na een aantal jaren PR en Marketing wilde ik graag iets anders. Mijn collega Frans Vossenaar was inmiddels Public Support gestart. Met mijn kennis en ervaring als secretaresse bij gemeenten en mijn grote netwerk was dit een prachtige combinatie om aan boord te komen als regiodirecteur. Ik startte toen Public Support 2,5 jaar bestond en ik ben blij dat ik mocht meebouwen aan de fantastische organisatie, zoals die nu is!

Wat was je functie?

Ik ben 8,5 jaar in dienst geweest als regiodirecteur. Eerst voor de provincies Noord-Holland en Utrecht. Later was ik in Gelderland en Overijssel actief. Mijn werk bestond aan de ene kant uit het werven van goede en fijne secretaresses en aan de andere kant uit ervoor zorgen dat ze op een opdracht werden geplaatst. Een superleuke functie in een dynamische omgeving. De voldoening was groot; er was vaak een probleem als er op een bestuurssecretariaat een ondersteuner uitviel en hoe mooi is het dan dat wij konden schakelen met stuk voor stuk professionele secretaresses! Dit was altijd in een sfeer van je Verantwoordelijkheid nemen, het Vertrouwen hebben en Waardering krijgen. Drie mooie pijlers waar ik altijd erg blij van word.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Public Support?

Met ontzettend veel plezier kijk ik op deze tijd terug. Ik heb er onwijs veel geleerd; ik ging tenslotte werken in een voor mij compleet nieuwe rol. Maar ook het meemaken van de groei van de organisatie met alles wat daarbij komt kijken, was boeiend en leerzaam. Na een aantal jaren kregen we een nieuwe directie, die ook weer zorgde voor een nieuw elan. Wat ik vooral heel fijn heb gevonden, is het samenwerken met mijn collega’s en het contact met mijn Interimmers. We hebben er altijd alles aan gedaan om vooral een goede en fijne werkgever te zijn, oog te hebben voor de Interimmers en een goede gesprekspartner te zijn voor onze opdrachtgevers.

Wat doe je nu?

Op een gegeven moment wilde ik toch graag nog iets nieuws gaan starten. Ik wilde het matchen graag houden en dan graag iets in mijn eigen regio. Ook vond ik het belangrijk om het in de sociaal-maatschappelijke hoek te zoeken en dan het liefst ook nog iets voor mezelf. Toen kwam Saar aan Huis op mijn pad en al mijn wensen voor iets nieuws pasten hierbij. Saar aan Huis levert aanvullende mantelzorg, zodat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Ik ben in oktober 2020 gestart en heb inmiddels een groot team van bijna 100 actieve Saars (mantelzorgers) en die koppel ik aan cliënten die ondersteuning nodig hebben. In de drie jaar dat ik nu actief ben in deze regio hebben we bijna 40.000 zorguren verleend. Dat is niet niks en dat aantal zal alleen maar toenemen. De vraag naar extra hulp bij kwetsbare mensen zal onverminderd blijven groeien. Een hele dankbare taak om steeds weer die juiste match te maken tussen cliënt en Saar!

Wat betekent ‘Werk met je Hart’ voor jou?

Net als bij Public Support, werken mijn Saars ook echt met en vanuit hun hart. Hoe fijn is het om iets te kunnen betekenen voor kwetsbare mensen. Soms zijn wij het enige houvast dat ze hebben; het lichtpuntje van de dag of de week. Het zit soms in hele kleine dingen (een kopje thee zetten, een luisterend oor bieden, een wasje wegwerken of samen lekker koken en eten), maar die zijn o zo belangrijk. Stel je eens voor dat wij op een leeftijd komen, dat het allemaal niet meer zo vanzelf gaat. Hoe fijn is het als er dan mensen om je heen staan, die om je geven en het beste met je voor hebben! Dat kan toch alleen maar als je dit werk doet vanuit je hart?