Supporters aan het woord

Hoe is het nu met? Odette van Zuiden

In de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ nemen we contact op met oud-collega’s. We vragen hen naar Public Support en naar wat ze nu doen. Dit keer gaan we langs bij Odette van Zuiden. Odette is ongeveer een halfjaar geleden uit dienst gegaan en is nu werkzaam als officemanager bij Kasteel Duivenvoorde.

Wie is Odette? 

Ik heb gewerkt bij de overheid, in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, het onderwijs en de culturele sector. Ik ben getrouwd, moeder van 3 zoons en heb een hond. Mijn hobby’s zijn hardlopen, skiën, wandelen, lezen, uitgaan, theater- en museumbezoek. Mijn carrière begon ik als Europees secretaresse in achtereenvolgens Koeweit, Oostenrijk en Australië. Daarna settelde ik mij in Nederland, maar van reizen houd ik nog steeds.

Hoe en wanneer ben je bij Public Support terecht gekomen? 

Tijdens de eerste corona lockdown werd ik benaderd door mijn toenmalige regiodirecteur Eugénie Geers voor een kennismakingsgesprek. Op kantoor werken mocht toen niet, dus dit gesprek vond plaats op een bankje in het park, waar het op een gegeven moment zo koud werd dat we een stukje zijn gaan wandelen. Er was meteen een klik. Vooral ‘werk met je hart’ sprak mij aan. Het feit dat iemand met veel ervaring niet gezien wordt als uitgerangeerd, maar juist als deskundig, als iemand die overal inzetbaar is en zich de werkzaamheden bij een nieuwe opdrachtgever snel eigen weet te maken. Na de (online) onboarding ben ik officieel aan de slag gegaan in februari 2021.

Ik heb bij een paar hele leuke opdrachtgevers mogen werken. Bij iedere functie leerde ik nieuwe dingen en heb ik fijne collega’s leren kennen, zowel bij Public Support als bij de opdrachtgevers. Verder heb ik bij een opdrachtgever gewerkt waarvan ik vooraf dacht ‘dat is niets voor mij’, maar dat had ik verkeerd ingeschat. Na een week voelde ik me daar als een vis in het water. Soms is het goed iets te proberen wat je jezelf niet ziet doen, maar wat wel blijkt te kloppen.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Public Support? 

Ik kijk heel positief terug op mijn tijd bij Public Support. Ik heb veel kansen gekregen, veel geleerd, ben meer allround geworden en heb fijne mensen ontmoet. Met een aantal vakgenoten van Public Support heb ik het traineeship voor topsecretaresses mogen volgen. Tijdens dit traineeship werd een gevarieerd lesprogramma aangeboden, waarbij we zelf mochten meebeslissen op welke onderwerpen we graag dieper in wilden gaan.

Wat doe je nu?

Op dit moment werk ik als officemanager bij Kasteel Duivenvoorde. Ik werk in een prachtige omgeving met een klein team vaste collega’s en een groot team vrijwilligers waarvoor ik de coördinator ben.

Wil je nog iets meegeven aan onze huidige collega’s?

Als managementondersteuner bij Public Support kun je in vele keukens kijken. Je krijgt kansen om jouw horizon te verbreden. Net als je bij een opdrachtgever denkt ‘nu weet ik het allemaal wel’, komt er een nieuwe opdracht. Die afwisseling maakte het werken voor Public Support voor mij heel fijn. De mogelijkheid tot sparren met vakgenoten, die wat verder van jouw eigen werkplek afstaan, soms via de telefoon of WhatsApp, maar vaak op een van de informele bijeenkomsten zie ik als een toegevoegde waarde. Het belangrijkste: zorg dat je plezier hebt in wat je doet, dan kun je bergen verzetten.