Supporters aan het woord

Hoe is het nu met? Patricia de Vries

In de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ nemen we contact op met oud-collega’s. We vragen hen naar Public Support en welke opdrachten hen zijn bijgebleven. Dit keer gaan we langs bij Patricia de Vries. Patricia was ongeveer 8 jaar in dienst bij Public Support en vertrok halverwege 2020.

Wie is Patricia? 

Ik ben Patricia de Vries, 66 jaar en getrouwd met Tinus de Vries. We hebben samen 8 kleinkinderen (6 meisjes en 2 jongens) en elk 4 kleinkinderen. Ik heb 2 dochters en Tinus heeft een dochter en een zoon. Ik heb 2 passies, hardlopen en kleding maken. Ook vind ik het leuk om samen met Tinus op vakantie te gaan en ben ik dol op Latijns Amerikaans dansen, zoals salsa.

Hoe en wanneer ben je bij Public Support terecht gekomen?

Voordat ik bij Public Support begon, in november 2012, heb ik gewerkt bij een detacheringsbureau ExperisNL (oude Vitae) in de commerciële wereld. Ik heb daar 5 jaar en 8 maanden gewerkt en ging op zoek naar een nieuwe baan. Via LinkedIn kwam ik de melding tegen van Public Support dat dames/heren van 45+ konden reageren op een functie in de publieke sector. Ik was toen 55 jaar en dacht daar hoor ik bij. Ik werd op een gegeven moment gebeld, was helemaal vergeten dat ik had gereageerd, want ik had nog meer sollicitaties lopen, en uitgenodigd om naar Public Support in Lisse te komen.

Frans Vossenaar was de directeur die mij en nog 6 andere dames vertelde wat de bedoeling was en waar ze naar op zoek waren. Ik werd na een paar dagen gebeld om een gesprek te hebben met Jean Paul Weeda en Robin Naar (beide oud-directeuren van PS), wat overigens een heel leuk gesprek was. Na 2 dagen werd ik gebeld dat ik aangenomen was en kon starten in november 2012. Het werken bij een gemeente is toch even iets anders dan in de commerciële sector, maar na een paar dagen mee te hebben gelopen had ik het wel door. Ik werd gedetacheerd in het Noordoosten van het land. Maar later ook nog in andere regio’s, aangezien ik in Ede woonde en dus aardig centraal zat.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Public Support?

De tijd bij Public Support was een hele mooie tijd. Door het werken bij verschillende gemeentes leer je zoveel bij. Ik werd aangesteld als werkplekcoach om de assistenten bij gemeenten beter wegwijs te maken met Outlook, waar ik veel ervaring in had. Bij veel verschillende gemeentes werken, maakte ook dat ik veel verschillende programma’s en veel mensen leerde kennen. Met mijn kleine Aygo ging ik op pad om een opdracht te vervullen en altijd met plezier.

Ook blijven de leuke feestjes die werden georganiseerd door Public Support mij wel bij. Altijd werd er wel een leuk thema bedacht, dus ontstonden er verkleedpartijen wat altijd weer een groot feest was.

Welke opdrachten blijven je bij?

Ik heb veel opdrachten gehad, bij verschillende gemeentes, en de opdrachten die mij bij blijven zijn bij gemeente Putten, gemeente Ermelo, gemeente Arnhem, gemeente Oude IJsselstreek, gemeente Zederik en gemeente Steenwijkerland.

Deze laatste was denk mijn toch wel de leukste opdracht. De anderen waren ook leuk en divers, maar bij Steenwijkerland mocht ik de evenementen zoals 4 mei, veteranendag etc. organiseren. Ik had veel contact met de dorpjes in de omgeving, wat een mooie ervaring was. Ik werkte met een toffe burgemeester en een super team, en had ik het heel erg naar mijn zin. Jammer dat het zo ver van Ede was, anders was ik daar wel gebleven.

Wat doe je nu?

Ik werd in december 2019 gedetacheerd bij de gemeente Utrecht als management assistent. Het voordeel was dat ik niet meer met de auto op pad hoefde, pak de trein in Ede/Wageningen en stap uit voor de deur van de gemeente Utrecht. In juni 2020 (coronajaar) werd mij gevraagd of ik zou willen blijven en nog een manager zou willen ondersteunen. Omdat ik op zoek was naar een functie dichterbij huis en 14 jaar veel heb moeten reizen voor ExperisNL en Public Support, vond ik dat dit een mooie kans was om mijn laatste jaren wat dichter bij huis te werken. Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij Public Support, dus daar lag het niet aan. Ik heb er toen goed over nagedacht en heb besloten om de baan te accepteren bij gemeente Utrecht. Na 7 jaar en 6 maanden heb ik toen afscheid genomen van Public Support met een traantje en pijn in mijn hart. Dit jaar ga ik met pensioen, op 2 augustus sluit ik mijn werkcarrière af. Met dank aan Public Support heb ik heel veel geleerd en heel veel mensen leren kennen, waar ik blij om ben.