Supporters aan het woord

Hoe is het nu met? Ramona Pakvis – van Dam

In de rubriek ‘Hoe is het nu met?’ nemen we contact op met oud-collega’s. We vragen hen naar Public Support, welke opdrachten hen zijn bijgebleven en naar wat ze willen meegeven aan (oud)-collega’s. Dit keer is het de beurt aan oud-Young Supporter Ramona. Wij vroegen haar naar welke opdracht haar bijblijft, hoe ze terugkijkt op haar tijd bij ons en wat ze nu doet.

Kun je jezelf voorstellen? 

Hoi, ik ben Ramona. Ik woon samen met mijn man en twee katten in het prachtige Westland. Ons gezin wordt in september uitgebreid met ons eerste kindje. Ik ben een spelletjes fanaticus, houd van zwemmen en muziek maken.

Ik heb uiteindelijk maar één opdracht gehad bij Native Consulting. Via hen onwijs veel verschillende overheidsorganisaties leren kennen in allerlei rollen.

Hoe en wanneer ben je bij Public Support terecht gekomen?

Ik ben in september 2019 bij Public Support begonnen. Na mijn Masterdiploma wist ik nog niet goed welke kant ik op wilde. ‘Iets’ in de publieke sector, dat laatste was wel duidelijk. Maar wat dat iets precies was, dat wist ik nog niet. Zodoende stuitte ik op Public Support en ben ik aan de slag gegaan als trainee.

Welke opdrachten blijven je bij?

Ik heb uiteindelijk maar één opdracht gehad bij Native Consulting. Alhoewel dit een commercieel betreft op het gebied van ICT en bedrijfsvoering, heb ik via hen onwijs veel verschillende overheidsorganisaties leren kennen in allerlei rollen. Maar liefst 23 gemeenten, 2 waterschappen, 1 omgevingsdienst en 3 gemeenschappelijke regelingen. Deze plek heeft mij uiteindelijk doen beseffen wat dat ‘iets’ precies is en mijn droombaan vormgegeven.

Hoe kijk je terug op je tijd bij Public Support?

Public Support heeft mij een springplank geboden, waardoor ik een hoop gave kansen heb kunnen pakken. Er waren wel flink wat uitdagingen richting het einde van mijn traineeship, maar dat is gezien de turbulente Corona-tijd van toen logisch. Maar ook hier viel over te praten met mijn toenmalige regiodirecteur Wouter en samen hebben wij de boel fijn afgesloten.

Voor mij betekent dit dat je betrokken bent bij het werk en de collega’s. Samen doelen bereiken, open zijn over verwachtingen en eenieder in hun kracht laten stralen.

Wat doe je nu?

Ik ben Chief Information Security Officer (CISO) bij HLTsamen. Hier ben ik in september 2021 gestart via Native Consulting. Dit beviel zo goed dat ik snel wist dat ik dit fulltime wilde gaan doen. Daarom ben ik in mei 2022 intern in dienst gekomen bij HLTsamen. De CISO is een staffunctie naast de directie op het gebied van informatieveiligheid. Ik controleer en adviseer de organisatie op het juist naleven van wetgeving, beleid en nieuwe ontwikkelingen omtrent de fysieke beveiliging van onze gebouwen, de technische veiligheid (ICT) en de bewustwording van onze medewerkers. Ik ben ook voorzitter van de digitale crisis organisatie welke handelt bij digitale crises zoals ransomware.

Wat betekent ‘Werk met je Hart’ voor jou?

Voor mij betekent dit dat je betrokken bent bij het werk en de collega’s. Samen doelen bereiken, open zijn over verwachtingen en eenieder in hun kracht laten stralen.