Public Supporter aan het woord

Kennismaken met … Anne van Balkom

In de rubriek ‘Kennismaken met …’ lichten we iedere keer één of meerdere Public Supporters uit om te vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Dit keer nemen we een kijkje in het werkleven van Interim projectspecialist Anne van Balkom. Anne is halverwege 2022 bij ons in dienst gekomen en heeft inmiddels meerdere opdrachten gedaan. Reden genoeg om even kennis te maken.

Wie is Anne? 

Ik ben Anne, 29 jaar en geboren en getogen in Noord-Limburg. Inmiddels woon ik al een aantal jaar in een gezellig appartement in het centrum van Sittard. Ik hou van lezen, muziek en podcasts luisteren, naar het theater gaan en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen? 

Na mijn studie ben ik via een traineeship aan de slag gegaan op verschillende plekken binnen de overheid, waaronder bij een provincie en twee gemeenten. Het werken binnen de publieke sector beviel mij goed en het was voor mij dan ook snel duidelijk dat ik hierin verder wilde. Ik wist alleen nog niet precies binnen welk vakgebied ik graag zou willen werken. Via familie kwam ik op een bepaald moment Public Support tegen op LinkedIn en dat sprak mij meteen aan. Zo kwam ik terecht in het team van mijn regiodirecteur Stefanie Chatrou en dat bevalt goed!

Welke opdrachten heb je tot nu toe gedaan? 

Ik heb vanaf mijn start bij Public Support in 2022 steeds twee opdrachten tegelijkertijd gedaan bij verschillende opdrachtgevers. Dat zorgde voor extra veel afwisseling, maar soms ook voor uitdagingen in de planning. Door mezelf flexibel op te stellen kwam dat uiteindelijk altijd wel goed. Mijn eerste en direct ook langste opdracht (1,5 jaar) was bij het programma Bereikbaarheidsagenda Zuidoost-Brabant (via gemeente Eindhoven). Hierbij werkte ik nauw samen met de programmamanager en het programmateam. Het vakgebied mobiliteit was compleet nieuw voor mij, dus ik heb hier veel van geleerd. Daarnaast heb ik een half jaar een opdracht gedaan bij MGR Sociaal Domein Limburg als assistent contractmanager. Ten slotte ben ik vorig jaar gestart bij de gemeente Best. In eerste instantie als managementassistent bij de afdeling Publiekszaken, maar dat heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een fulltime opdracht als projectondersteuner binnen het domein Samenleving.

Wat geeft jou voldoening in je werk? 

Door in wisselende rollen op verschillende plekken ervaring op te doen, wordt het steeds duidelijker wat je wel en niet (of minder) leuk vindt en waar je krachten liggen. Dat is heel waardevol. Het geeft mij voldoening om samen te werken en een mooi resultaat te bereiken. Door zelf goed werk af te leveren, ook bij te kunnen dragen aan het werk van je collega’s. Uiteraard helpt het hebben van fijne collega’s hier ook bij en dat zit wel goed! Daarnaast zorgt het blijven ontwikkelen en het eigen maken van nieuwe vakgebieden, werkwijzen en systemen ervoor dat mijn werk leuk blijft.

Wat betekent Werk met je Hart voor jou? 

Werk met je Hart betekent voor mij samenwerken. Niet alleen vanuit jezelf denken en werken, maar ook (om)kijken en luisteren naar je omgeving. En altijd in gedachten houden waarvoor je je werk doet. Als er dan aan het eind van een opdracht gevraagd wordt om te verlengen (of zelfs te blijven), dan is dat een mooi compliment!