Informatief

Kennismaken met … Bea Halewijn

In de rubriek ‘Kennismaken met …’ lichten we iedere keer een Public Supporter uit om te vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Dit keer een interview met regiodirecteur Bea Halewijn. Deze Brabantse is sinds 2017 in dienst bij ons. Ze is regiodirecteur bij de business unit Interimmers voor projecten, voorheen Young Support. Wij gingen bij haar langs.

Wie is Bea?

Ik ben woonachtig in een buitengebied van Den Bosch en trots op mijn creatief en ‘natuur/dierliefhebbend’ gezin die ook in deze branche werken en studeren.

In het gezin ben ik zelf niet de praktische “creaBea” maar hoop wel bij te dragen aan creatieve oplossingen zowel zakelijk als privé 😊. Ik geniet van onze honden en natuurlijke woonomgeving. Daarnaast laad ik op door te wandelen en doe ik aan yoga en een fanatiek pot tennis. Ook hou ik ervan om onder het genot van een hapje en drankje de Brabantse gezelligheid samen met familie en vrienden te vieren.

Na mijn schoolperiode ben ik zoekende geweest in mijn loopbaan en heb ervaren dat praktisch werken en leren een mooie manier is om te ontdekken waar mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. Ook ervaar ik op deze manier waar ik blij van word. Deze ervaringen kon ik delen met mijn startende talenten in mijn team tijdens hun traineeship. Ik kwam na wat omwegen tot de ontdekking dat de jas van ‘arbeidsbemiddelaar’ mij goed past. Ik ben van nature nieuwsgierig wat mensen en organisaties bewegen en vind het fijn om hierin een bemiddelende rol te spelen en mensen verder te brengen in hun toekomst van werk- en levensgeluk. Ik ben ruim 25 jaar werkzaam in de detacheringsbranche en heb het geluk gehad om een fijn, loyaal netwerk te mogen opbouwen in Noord-Brabant en Zeeland en in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Op basis van wederkerigheid ervaar ik dat mensen uit mijn netwerk mij soms nog na tien jaar benaderen voor een hulpvraag. Hieraan beleef ik veel plezier.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Vanuit mijn vorige werkgever had ik een fijne samenwerking met een aantal UWV-Adviseurs in Noord-Brabant. Toen ik vanuit mijn rol bij Adecco Top Secretaries aan een groep werkzoekende secretaresses een presentatie gaf bij UWV ‘s-Hertogenbosch, hoorde ik toevalligerwijs het verhaal van Public Support. Dit werd door Marinel van de Velde en oud-collega José Brus gepresenteerd. Zo ontstond de eerste trigger en kennismaking met dit mooie bedrijf. Vervolgens raakte ik een aantal maanden later met José Brus tijdens een NVD-bijeenkomst in gesprek. Zij gaf aan dat Public Support op zoek was naar een regiodirecteur die in het zuiden van het land een team wilde gaan bouwen binnen projecten. Zij zag in mij een potentiële kandidaat.

Het balletje is gaan rollen en heb ik deze uitdagende pioniersrol, waarin ik de kans kreeg om een team en nieuw netwerk in de publieke sector te gaan bouwen, met beide handen aangegrepen. Ik heb hier tot op heden geen moment spijt van.

Young Support is groeiende naar Interimmers voor projecten. Hoe is dit traject?

In 2017 ben ik (toen nog zonder een afdeling people& acquisition) een projectteam in mijn werkgebied gaan bouwen met veel diversiteit qua opleidingen, ervaringen en interesses.  De gezamenlijke deler en insteek was/is vanuit een intrinsieke motivatie je in te zetten, te groeien binnen de publieke sector en op projectmatige wijze een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Ik merkte dat Public Support al een goede naam had bij gemeentes binnen het secretaressevak en dit hielp zeker in de opbouw. Voor mij een extra uitdaging om deze markt te verbreden en te verdiepen om voor onze startende talenten zo’n divers mogelijk type projecten en opdrachtgevers binnen de (semi)overheid te kunnen bieden. Prachtig om te ervaren dat onze teams een groei hebben gemaakt op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. Van junior naar medior/senior en qua kwaliteiten en vaardigheden en dat we dit samen met hen en onze opdrachtgevers hebben kunnen bereiken. De naam Young Support dekt daarom niet meer geheel de lading en de nieuwe titel “Interimmers voor projecten” geeft voor ons gevoel meer recht aan onze expertise in huis.

Vanuit mijn liefde voor “groen” ben ik enthousiast dat we vanuit Interimmers voor projecten vanaf dit najaar focus gaan aanbrengen richting Klimaat & Energie. Voor de energietransitie gaan we met onze huidige Interimmers, toekomstige collega’s en opdrachtgevers een toekomst creëren en bouwen aan een groenere, schonere en duurzamere omgeving en werken aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Het is onwijs mooi om hieraan een steentje te mogen bijdragen!

Wat geeft je voldoening in je werk?

Ik vind het fijn om de mens achter het cv te leren kennen en te luisteren naar hun verhaal en wensen. Een werknemer vinden, binden, boeien, groeien en laten bloeien in samenwerking met opdrachtgevers geeft mij veel voldoening. Ik geloof dat vanuit principe ‘’Kennis, Passie en Lef’’ iemand potentie heeft zich te ontplooien en een waardevolle bijdrage kan leveren binnen een organisatie. Als ik hierin de verbindende rol binnen mijn netwerk kan spelen dan geeft me dit veel vreugde.

Wat zijn je leukste ervaringen tot nu toe?

Afgelopen jaren heb ik mogen ervaren dat talenten uit mijn team zijn gegroeid en mooie stappen hebben gemaakt op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Ik vind het leuk dat ik hierin een rol heb gespeeld en we samen deze weg hebben bewandeld. De dankbaarheid en lieve kaarten die ik heb mogen ontvangen zijn voor mij de kers op de taart. Dat bevestigt voor mij dat ik onze missie van “Werk met je Hart” heb kunnen waarmaken. Een mooi voorbeeld is dat Renée Gabriels uit mijn team, na twee jaar een doorstroom heeft gemaakt naar onze businessline Interim juristen. Hiervoor kom ik zogezegd mijn bed uit. Daarnaast zijn onze feestelijke (regio)bijeenkomsten en congressen altijd erg gezellig. Ik vind het heel mooi om hier de samenhorigheid van onze organisatie te voelen.