Public Supporter aan het woord

Kennismaken met … Eugénie Geers-Klein Breteler

In de rubriek ‘Kennismaken met …’ lichten we iedere keer één of meerdere Public Supporters uit om te vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Dit keer nemen we een kijkje in het (werk)leven van Eugénie Geers-Klein Breteler. Zij is van Wijzienje, het werving- en selectiebureau van Public Support dat vakmensen vindt voor vaste werkplekken bij opdrachtgevers. En daarom vonden we het erg leuk om eens bij haar langs te gaan en wat vragen te stellen.

Kun je jezelf voorstellen?

Zeker! Ik ben Eugénie, getrouwd met Frans en wij wonen in Voorburg. Wij hebben 3 knappe (????) kinderen; Axel studerend aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en op kamers in Delfshaven, Kick studerend aan de Hotelschool The Hague in Scheveningen en op kamers in Voorburg en Lotte studerend aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam en nog gezellig thuis. Ik zing in een koor, golf graag bij mooi weer, ga 3-4 keer per week naar de sportschool en ben actief in het bestuur van serviceclub Lions Voorburg Prinses Marianne. Met 44 vrouwen zetten wij ons in voor lokale goede doelen. Verder ontdek ik graag mooie plekjes in Nederland, ga ik vaak naar musea, houd ik helaas van taart en ben ik als francofiel dol op Parijs. Voor een goede croissant kom ik mijn bed uit.

Hoe ben je bij Public Support en daarna Wijzienje terecht gekomen?

Tijdens mijn studie aan de Hotelschool was ik altijd al druk met het verbinden van mens en werk. Maar ik kwam terecht in de facility wereld en heb daar met veel plezier 20 jaar gewerkt in leidinggevende functies. Totdat ik in 2016 met Marinel aan de koffie zat in een Delfts cafeetje. De volgende dag had ik diverse kennismakingsgesprekken in Lisse en toen ik naar huis reed dacht ik; “hier wil ik bijhoren, wat een leuke mensen, een fijne en warme sfeer en een leuke baan”. Het werven van aardige topsecretaresses en het vinden van leuke interim opdrachten. Toch weer het verbinden van mens en werk.

Ik startte als regiodirecteur in de detachering van interim topondersteuners bij Public Support Business. PSB richtte zich op organisaties die niet vielen onder Gemeentes of Rijksoverheid. Ik ben heel blij dat ik hieraan mee mocht bouwen en al snel waren we met een team van vijf leuke collega’s, een belangrijke speler in het bedrijfsleven. PSB ging in januari 2020 op in de Public Support Groep organisatie. Na 6 jaar begon het bij mij te kriebelen en had ik zin in iets anders. En omdat ik mijn hart verpand heb aan Public Support en het samenwerken met topondersteuners enorm leuk vind, ben ik in 2022 bij Wijzienje werving en selectie gestart. Nog steeds het verbinden van mens en werk, alleen is dat nu voor vaste werkplekken en voor de langere termijn.

Welke werkzaamheden geven jou de meeste energie?

Ik ben heel enthousiast over het binnenhalen van een leuke en mooie opdracht waar aardige bestuurders werken en fijne collega’s. Waar aanstekelijk werkgeverschap hoog in het vaandel staat. Daar ga ik voor. En als ik dan een topper vind die daar past, die matcht met de organisatie dan is iedereen blij. Ondanks de krappe arbeidsmarkt; het lukt echt altijd. De topondersteuners en de bestuurders die door Wijzienje gematcht worden, voelen zich gehoord en gezien. Daar doen we het voor.

Wat doet Wijzienje anders dan anderen?

Wij zien je. Of je nu een bestuurs-, directie of management versterkende topondersteuner bent of je bent opdrachtgever en je zoekt er “eentje”, wij zien je.

Wij hebben oog voor de grote toegevoegde waarde van secretariële ondersteuners op hoog niveau. Het is echt een vak.

Zien is matchen. Dat doe ik eigenlijk op buikgevoel. En ik werk heel veel vanuit mijn eigen netwerk.

Wij werven en selecteren met gevoel en op gevoel en gaan voor wederzijds werkgeluk. Bij Wijzienje draait alles om gezien worden, open staan, oog hebben voor anderen, zien wat anderen niet zien, in hoofden én harten kijken.

Wat betekent Wijzienje voor jou?

Mijn werk bij Wijzienje voelt eigenlijk niet als werken. Het is mijn manier van leven. Ik ben altijd aan het nadenken over wie ik met wie kan verbinden. Daar zet ik me graag voor in.

Men zegt vaak dat mijn allersterkste punt is dat ik met iedereen klets, iedereen aardig vind en iedereen aan elkaar koppel. Of je nu bestuurder bent van een grote organisatie of een topondersteuner. Ik leg graag de connectie.

Daarom tref je mij ook vaak aan bij netwerkbijeenkomsten. Het matchen, dus het verbinden zit mij in het bloed en ik zet graag mijn ervaring, passie en bevlogenheid in voor het maken van dè perfecte duurzame match.