Public Supporter aan het woord

Kennismaken met … Tamara Dijkgraaf

In de rubriek ‘Kennismaken met …’ lichten we iedere keer één of meerdere Public Supporters uit om te vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Dit keer nemen we een kijkje in het werkleven van Interim secretaresse Tamara Dijkgraaf. Tamara is halverwege de twintig en daarmee één van onze jongste secretaresses, al wordt ze door haar regiodirecteur Lara als ‘een oude ziel’ en een ‘absolute topper’ bestempeld. Reden genoeg om even kennis te maken.

Wie is Tamara?
Jezelf omschrijven blijft een dingetje, dus dit heb ik deels even nagevraagd aan een aantal mensen om mij heen. Erg dankbaar dat ik zo omschreven word en stiekem kan ik mijzelf hier wel in vinden ????:

Tamara is een stralend en levenslustig persoon van 24 jaar oud, maar haar positieve energie en vastberadenheid stralen de wijsheid van iemand met veel meer levenservaring uit. Tamara brengt altijd een glimlach en aanstekelijk enthousiasme met zich mee, wat haar tot een inspirerende aanwezigheid maakt voor velen. Haar vermogen om positief te blijven, zelfs in uitdagende situaties, is bewonderenswaardig en laat zien dat ze klaar is om met vastberadenheid haar dromen na te jagen en een positieve impact te hebben op de wereld om haar heen.

Ik woon sinds 2020 in mijn eigen appartement in Rijswijk en ben gek op het bourgondische leven, vandaar dat sporten ook regelmatig op mijn to-do list staat ????. Ik heb altijd op selectieniveau gehandbald, helaas ben ik daar een aantal jaar geleden mee gestopt i.v.m. een blessure en door het fulltime werken. Nu probeer ik elke dag minimaal een uur in beweging te zijn in de buitenlucht. Padellen vind ik daarentegen wel weer heel erg leuk!

Als ik iets wil ga ik hier 200% voor en doe ik er alles aan om mijn doel te bereiken. Wat dat betreft ben ik wel een doorzetter. ‘Niet lullen maar poetsen’, staat op mijn lijf geschreven.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Ik ben op het juiste moment in mijn leven via LinkedIn benaderd door mijn huidige regiodirecteur, Lara van Rest. Nu hoor ik je denken, waarom was dit dan het juiste moment?

Nou dat zal ik zo kort mogelijk proberen uit te leggen. In 2018 heb ik mijn eindstage voor de MBO4 opleiding directiesecretaresse/managementassistente succesvol afgerond bij de GHOR. Na het afronden van mijn opleiding ben ik bij de Veiligheidsregio Haaglanden in dienst gekomen en ben ik gaan werken voor de Meldkamer Ambulancedienst. Omdat hier niet genoeg werk was voor een fulltime functie, is hier een combifunctie van gemaakt. Twee dagen in de week was ik werkzaam als ondersteuner van het Hoofd van de Meldkamer en de collega’s op de werkvloer en de andere twee dagen was ik werkzaam op de Ambulancepost voor het ROCAH (Regionaal Opleidingscentrum Ambulancedienst Haaglanden). Deze combifunctie heb ik vier jaar lang met veel plezier vervuld. Echter was ik na vier jaar toch toe aan meer uitdaging en afwisseling, iets heel anders (dacht ik). Met een vader bij de brandweer en met de werkervaring binnen het hulpverlenervak in mijn achterhoofd, dacht ik, ik wil die straat op en echt wat in de praktijk kunnen betekenen.

Na de nodige onderzoeken en gesprekken met mensen uit het vak, heb ik de keuze gemaakt voor de Politieopleiding. Na zes maanden ben ik hier in verband met teleurstellingen omtrent de opleiding en de begeleiding hiervan helaas mee gestopt. En toen?… Toen is mij aangeboden om weer even terug te komen bij de Meldkamer. Dit om weer even tot rust te komen en vanuit mijn “oude plekkie” te kijken naar wat ik nou echt wil. Want ja, ik was nog steeds op zoek naar die uitdaging en afwisseling.

En daar was na nog geen 5 maanden mijn reddende engel, Lara. Na de online meetings en bijeenkomsten, ging mijn hart steeds harder kloppen voor Public Support. Ik kan zo de functie blijven vervullen die mij ligt en waar ik voldoening uithaal, alleen wel met de nodige uitdaging en afwisseling. Dit omdat je elke keer aan een nieuwe opdracht begint, bij verschillende organisaties in de publieke sector. Een kijkje in de keuken bij allerlei organisaties, maar wel met de zekerheid van een vast contract.

Dit was voor mij de juiste carrière switch en al helemaal op het juiste moment. Ik ben nog steeds elke dag dankbaar dat ik voor Public Support mag werken.

Welke opdrachten heb je tot nu toe gedaan?
Sinds mei 2023 ben ik in dienst van Public Support. Mijn eerste opdracht liep vorige week ten einde. Voor mijn eerste opdracht was ik werkzaam bij de Gemeente Den Haag, Dienst Publiekszaken (DPZ). Hier heb ik de directeur Stadsdelen en Wijken mogen ondersteunen. Terwijl ik bij de gemeente op mijn opdracht zat, werd ik benaderd door Marieke Roos (Coördinator Bureau Gemeentelijke Crisisbeheersing). Marieke en ik hebben in 2018 samengewerkt bij de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio).

Toen Marieke doorkreeg dat ik bij Public Support was gestart als Interim secretaresse, stelde zij mij de vraag of ik na de opdracht bij de Gemeente Den Haag, de ondersteuning van het Bureau Gemeentelijke Crisisbeheersing (BGC) wilde gaan doen. Dit leek mij ontzettend leuk! Zodoende ben ik nu sinds afgelopen maandag ingehuurd door en gestart bij BGC.

Tot nu toe bevallen beide opdrachten mij enorm! Ook al is dit pas mijn tweede opdracht, ze zijn erg afwisselend. Zo ondersteunde ik bij de Gemeente Den Haag één directeur en bij BGC is het meer gericht op de ondersteuning van het hele team. Ik ben benieuwd wat voor opdrachten er nog zullen volgen!

Wat geeft jou voldoening in je werk?
Ik haal mijn voldoening uit meerdere dingen. Een daarvan is bijvoorbeeld echt van betekenis kunnen zijn en bijdragen aan het succes/de groei van de organisatie/afdeling waarvoor ik werk. Zo zat ik bij Stadsdelen en Wijken midden in een doorontwikkelingsfase en is dat bij BGC weer het geval. Het geeft mij heel veel energie om hier een steentje aan bij te dragen door middel van effectieve administratieve ondersteuning en zo nu en dan mee te denken over bepaalde processen.

Zoals je misschien al hebt gelezen, heb ik echt een bepaalde uitdaging nodig. Ingewikkelde opdrachten tot een goed eind weten te brengen, geeft mij dan ook veel voldoening.

Daarnaast komen ook wel de groeimogelijkheden. Het hebben van kansen voor (persoonlijke) ontwikkeling en groei, waardoor je jezelf maar ook je carrière kunt verbeteren geven mij ook een bepaalde voldoening. Laat Public Support hier nou net de ideale werkgever voor zijn.

Wat betekent Werk met je Hart voor jou?
Werk met je Hart betekent voor mij mijn werk met toewijding, passie en enthousiasme uitvoeren. Betrokken zijn bij wat je elke dag doet, omdat je er plezier in hebt en er voldoening uithaalt. Echt iets doen waar je elke dag blij van wordt, in plaats van enkel een baan uitvoeren omdat het moet voor de inkomsten.

Ik mag nog heel lang werken, dus Werk met je Hart is voor mij heel belangrijk en essentieel, anders houd ik de werkjaren die nog komen gaan niet vol.

Ik ben dan ook heel blij dat ik bij Public Support terecht ben gekomen, waar werken met je hart centraal staat en waar je dit ook echt voelt!