Supporters aan het woord

Public Support & UWV – Sarah van Dingenen

Het is tijd om onze feesthoedjes op te zetten en de taart uit de koelkast te halen, want Public Support en het UWV vieren hun 10-jarige samenwerking! Samen hebben we meer dan 500(!) mensen aan een baan geholpen, waardoor ze konden ‘werken met hun hart’. Om deze fantastische mijlpaal te vieren, nemen we jullie mee naar enkele mooie verhalen van onze collega’s. Dit keer is het de beurt aan Young Supporter Sarah van Dingenen.

Kun je je voorstellen? 

Mijn naam is Sarah, in mijn hart ben ik een echte Belg, maar bijna 5 jaar geleden heb ik toch mijn hart verloren in Nederland. Ik ben een enthousiaste, vrolijke natuurliefhebber, die je bijna altijd in haar tuin terugvindt. De tuin is mijn duurzame projectje waarin ik een poging doe om mijn steentje bij te dragen aan de biodiversiteit en waarin ik tot rust kom. Daarnaast geniet ik van samen zijn met vrienden en familie, bij een lekker hapje en drankje en een leuk gezelschapsspel. Samen met mijn vriend verken ik natuurgebieden of maak ik een uitstapje naar een leuk stadje. Ik hou absoluut van reizen en andere culturen en keukens ontdekken en ben dan ook heel blij dat dat sinds 2023 weer heel gemakkelijk kan.

Toen je via het UWV op zoek was naar een baan, hoe zag de arbeidsmarkt er toen uit voor jou?  

Ik vond de arbeidsmarkt erg eentonig en aan de andere kant juist gericht op specifieke beroepen zoals een arts, psycholoog of IT’er. Zelf was ik opzoek naar een nieuwe uitdaging, iets wat niet aansloot op mijn voorgaande werkervaring, waarin ik veel afwisseling had én waarbij ik de kans had om met en voor de natuur te mogen werken. Ik heb regelmatig bij overheidsinstanties gesolliciteerd op functies met betrekking tot natuurbeheer, klimaatadaptatie en andere natuur-gerelateerde onderwerpen, maar geraakte er maar niet binnen.

 

Public Support een krachtige en warme slogan ‘Werk met je Hart’. Dat wou ik ervaren en overbrengen in mijn werk.

 

Hoe heeft het UWV je destijds geholpen om de match te vinden met Public Support? 

Ik heb contact opgenomen met ‘Groei Vooruit’ in Zwolle in de hoop dat zij mij konden helpen om toch in de publieke sector aan de slag te kunnen. En zij brachten mij in contact met een medewerker van UWV. Op basis van mijn cv en gesprekken over waar ik naar opzoek was, stuurde UWV me verschillende vacatures toe. Daar zat de vacature ‘projectmedewerker’ tussen. Deze had hij er spontaan bij gedaan, want dat was initieel niet wat er als optie uit onze gesprekken was gekomen. UWV had het gevoel dat dit me toch wel zou kunnen aanspreken. En ja hoor, de vacature sprak me enorm aan, meer dan degene waar ik eerst voor zou gaan. Binnen enkele dagen lag mijn motivatie bij Public Support en werd ik uitgenodigd op een gesprek.

Kun je ons meenemen naar je eerste indrukken toen je bij ons begon? 

Het eerste wat me opviel, nog voor dat ik bij jullie mocht starten, was dat jullie durven een inschatting te maken van wat iemand kan, eender wat zijn of haar achtergrond was. Dat vond ik vernieuwend, openminded en een opluchting. Eindelijk iemand die zich niet verkijkt op mijn zeer diverse kennis en ervaring. Het ging meer om de persoon en dat gaf een gevoel van vertrouwen. Daarnaast heeft Public Support een krachtige en warme slogan ‘Werk met je Hart’. Dat wou ik ervaren en overbrengen in mijn werk. Het is een bedrijf vol passie voor hun werknemers, hun relaties en wat ze doen. De uitgebreide academie en trainingen die er aangeboden worden spraken me zeer aan, en tonen dat ze zich graag inzetten voor hun medewerkers, zodat ze zich verder kunnen blijven ontwikkelen en zich kunnen voorbereiden op eender welke opdracht waar ze aan beginnen.

 

De ervaring en kennis die ik nu op korte tijd kan opbouwen dankzij de verscheidene opdrachten is enorm.

 

Welke impact heeft de samenwerking tussen Public Support en het UWV gehad op jouw loopbaan? 

Ik woonde nog niet zo heel lang in Nederland en was me helemaal niet bewust van het principe van detachering. Al zeker niet in de publieke sector. Het zette in één keer een deur voor me open die al lang gesloten was voor mij. De ervaring en kennis die ik nu in korte tijd kan opbouwen dankzij de verscheidene opdrachten is enorm. Mijn werk kan nooit meer vervelen, want na een bepaalde tijd is het tijd voor een nieuwe opdracht. Daarnaast kan ik mijn netwerk enorm uitbouwen en kom ik in aanraking met mensen die werkzaam zijn in de natuur sector waar ik graag naartoe groei. Fantastisch toch!

Heb je tips voor andere werkzoekenden die momenteel via het UWV op zoek zijn naar een baan? 

Neem contact op met een van hun medewerkers en stel jezelf open op. Geef zo uitgebreid mogelijk aan wat je aanspreekt of waar je naar opzoek bent, maar beperk jezelf niet. Geef UWV de kans om je iets voor te leggen wat op het eerste zicht niet meteen is wat je zoekt. Het zou je nog eens kunnen verrassen. Wees vooral gewoon jezelf, zo vind je vaak de beste match.