Supporters aan het woord

Public Support & UWV – Audrey Geuvers

Het is tijd om onze feesthoedjes op te zetten en de taart uit de koelkast te halen, want Public Support en het UWV vieren hun 10-jarige samenwerking! Samen hebben we meer dan 500(!) mensen aan een baan geholpen, waardoor ze konden ‘werken met hun hart’. Om deze fantastische mijlpaal te vieren, nemen we jullie mee naar enkele mooie verhalen van onze collega’s, te beginnen met collega Audrey Geuvers.

Kun je je voorstellen?

Mijn naam is Audrey Geuvers, 62 jaar en ik woon samen met mijn man, Ben, in het mooie Brabantse dorp Raamsdonk. Sinds 2015 ben ik als TopSecretaresse in dienst bij Public Support.

Ik was toen 54 jaar en de arbeidsmarkt zat niet echt te wachten op 50+ secretaresses

 

Toen je via het UWV op zoek was naar een baan, hoe zag de arbeidsmarkt er toen uit voor jou?

Ik was nog jong toen ik van Schoevers af kwam en heb daarna geen dag zonder werk gezeten. Het was daarom een hard gelag toen ik mijn baan verloor na het faillissement van het bedrijf waar ik bijna 30 jaar had gewerkt. Ik was toen 54 jaar en de arbeidsmarkt zat niet echt te wachten op 50+ secretaresses, zo bleek al snel na tig sollicitaties en dito afwijzingen. Ik herkende mezelf in de profielen van advertenties, maar kreeg helaas niet de gelegenheid om me te presenteren. Het werd niet met zoveel woorden gezegd, maar leeftijd was toch de bottleneck. Niet goed voor mijn zelfvertrouwen dus.

Hoe heeft het UWV je destijds geholpen om de match te vinden met Public Support?

Een vriendin bracht mij al vrij snel, nadat ik werkloos raakte, in contact met Renske Veenstra. Zij kenden elkaar nog vanuit haar toenmalige functie als secretaresse van de burgemeester van Woerden. Renske was inmiddels regiodirecteur bij Public Support en zij bracht mij weer in contact met Leonoor Dekkers, toen nog regiodirecteur Zuid-Nederland. Leonoor vertelde over de samenwerking met het UWV om kandidaten vanaf 45-50 jaar via proefplaatsingen weer aan werk te helpen. Deze proefplaatsing werd het Gemeente Plus traject genoemd. Na screening en testen zorgde Public Support ervoor dat ik voor een aantal maanden – met behoud van uitkering – ervaring kon opdoen op een bestuurssecretariaat. Zowel de gemeente als het UWV hebben meegewerkt aan dit plan. Wat een heerlijk idee dat leeftijd nu eens geen rol speelde, integendeel!

Bij elke opdracht breng je jouw ervaring in, maar doe je ook weer nieuwe ervaring op en verrijk je jezelf met nieuwe kennis.

 

Kun je ons meenemen naar je eerste indrukken toen je bij ons begon?

Het klinkt vreselijk cliché, maar ik voelde me zo welkom en waardevol. Mijn eerste persoonlijke kennismaking was op het kantoor in Almere met Leonoor en Stephany. Ik voelde meteen een goede klik met de dames. De week daarop volgde nog een fijn gesprek. Ik weet nog precies waar ik was toen Leonoor mij belde dat ze het met mij wel zagen zitten en dat ik in aanmerking kwam voor een proefplaatsing. Dat werd op het bestuurssecretariaat bij de gemeente Dordrecht. Ik had het geluk dat ik hierin werd begeleid door een zeer ervaren bestuurssecretaresse die mij een goede basis heeft meegegeven voor mijn verdere opdrachten voor Public Support. Ik ben haar nog altijd zeer dankbaar.

Welke impact heeft de samenwerking tussen Public Support en het UWV gehad op jouw loopbaan?

Het gaf mij rust dat ik met behoud van mijn WW-uitkering en zonder sollicitatieplicht de kans kreeg om ervaring op te doen binnen een heel andere werkomgeving dan waar ik vandaan kwam. Dit was goed voor mijn zelfvertrouwen en ook dat ik deze ervaring op mijn cv kon vermelden. Mocht een proefplaatsing niet leiden tot een dienstverband bij Public Support, kon ik met deze ervaring in ieder geval ook bij de overheid solliciteren. Een fijn gegeven, maar niet nodig gebleken. Via Public Support heb ik in de afgelopen 8 jaar zulke fijne opdrachten bij verschillende grote en kleine gemeentes mogen invullen. En bij elke opdracht breng je jouw ervaring in, maar doe je ook weer nieuwe ervaring op en verrijk je jezelf met nieuwe kennis.

Heb je tips voor andere werkzoekenden die momenteel via het UWV op zoek zijn naar een baan?

Op welke manier je je baan verliest, die emotie is voor iedereen verschillend. In mijn geval was dat na een lang dienstverband. Ik gunde mijzelf niet de tijd om de klap te verwerken van het ineens werkloos zijn en begon als een gek te solliciteren. Mijn tip is: geef jezelf de tijd om je plotselinge werkloosheid te verwerken, bedenk een plan van aanpak voor jezelf, maar pak daarnaast ook je ontspanning. Maak gebruik van je netwerk als je die hebt en pimp je cv. Misschien wil je het roer omgooien, ga hiervoor in gesprek met je werkcoach. Maak ook gebruik van de vele trainingen en cursussen die het UWV je biedt. Ik ben blij met de kans die ik destijds heb gekregen en de groei, die ik in de diversiteit in opdrachten maar ook door de aangeboden cursussen om bij te blijven, nog altijd doormaak.