Supporters aan het woord

Renée Gabriels: van Interimmer voor projecten naar Interim jurist

In de rubriek ‘Kennismaken met …’ lichten we iedere keer één of meerdere Public Supporters uit om te vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Dit keer nemen we een kijkje bij onze collega Renée Gabriels. Renée heeft een prachtige reis binnen Public Support gemaakt. Ze heeft namelijk de stap gemaakt van Interimmer voor projecten naar Interim jurist. Reden genoeg om haar eens op te zoeken.

Wie is Renée?

Ik ben een 35-jarige Brabantse. Ik ben geboren en getogen in Bergen op Zoom en opgroeiend met de Brabantse gezelligheid en vastenavend (=carnaval ????) zie ik mezelf ook niet gauw ergens anders wonen. Samen met mijn man en onze zestienjarige kat woon ik nog steeds met volle tevredenheid in Bergen op Zoom. Ik hou van lezen, fotograferen, tijd doorbrengen met vrienden en familie en puzzelen in allerlei varianten. Mede om die laatste reden ben ik ook HBO-rechten gaan sturen aan de Juridische Hogeschool in Tilburg en mag ik mezelf jurist noemen.

Hoe ben je bij Public Support terecht gekomen?

Dat is nogal een verhaal haha. Laat ik dan maar bij het begin beginnen. Een hele goede vriendin van de middelbare school (Annet van der Reest-Vroegop) werkte al een tijd voor Public Support en was heel enthousiast. Met al die enthousiaste verhalen in mijn achterhoofd besloot ik een open sollicitatie te sturen. Voordat ik het wist had ik Bea Halewijn aan de telefoon en hadden we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. De datum vergeet ik nooit meer: 1 juli 2020, vrij vroeg aan de start van de Corona-pandemie. Bea en ik hadden een heel fijn gesprek en een onmiddellijke klik, maar gezien de onzekere vooruitzichten met Corona kon Bea niets beloven. In oktober 2020, kreeg ik ineens een telefoontje van Bea. Of ik interesse had om deel te nemen aan een traineeship in een (toen) nieuwe vorm: twee weken online training, gevolgd door zes weken werken in de vorm van een werkervaringsplaats bij een willekeurige gemeente. Mijn antwoord was uiteraard volmondig ja! De rest is geschiedenis kun je wel zeggen ????

Welke opdrachten heb je gedaan?

Gemeente Dongen – werkervaringsplaats (december 2020-januari 2021)

Hier heb ik geholpen bij het verzamelen van informatie voor een audit en nog wat andere kleine vraagstukken. Dit vond ik erg leuk omdat ik door deze opdracht bij alle afdelingen kon aankloppen en zo kon leren welke afdeling waar verantwoordelijk voor is. Leuk en leerzaam voor een nieuwsgierig iemand zoals ik.

Gemeente Loon op Zand – medewerker KCC (klant contactcentrum) (januari 2021-juli 2022)

Mijn eerste echte opdracht. Deze opdracht heeft uiteindelijk 1,5 jaar geduurd. Hier heb ik superveel geleerd. Niet alleen over het omgaan met inwoners (geloof me, je maakt genoeg mee aan de telefoon ????), maar ook over de gemeente als geheel, de verschillende afdelingen en de verantwoordelijkheden.

Het is speciaal, bijzonder, hartverwarmend en uniek. Public Support weet ons als collega’s echt met elkaar te binden.

 

Gemeente Loon op Zand – projectmedewerker gemeenteraadsverkiezingen 2022 (februari 2022-maart 2022)

Hier heb ik samen met een collega van de servicedesk met name praktische ondersteuning geleverd. Denk aan het inrichten van de kieslocaties, de planning daarvan afstemmen met de buitendienst en locatie, het regelen van de catering en opvragen van diverse offertes. Ik vond het echt leuk om weer een hele andere kant van de gemeente te zien.

Gemeente Loon op Zand – projectmedewerker Omgevingswet (januari 2022-december 2022)

Vanuit mijn achtergrond als jurist en mijn interesse in dienstverlening, ben ik betrokken geraakt bij de invoering van de Omgevingswet. Met name vanaf juli 2022 ben ik me gaan richten op het laten aansluiten van de Omgevingswet aan het gewenste niveau van dienstverlening dat Loon op Zand daarbij voor ogen had. Dit heeft geresulteerd in een FAQ voor het KCC, een Omgevingswet woordenlijst, de uitwerking van enkele toepasbare regels in B1 taalniveau en een opzet voor een interne opleiding over wat voor veranderingen de komst van de Omgevingswet met zich mee zal brengen.

Gemeente Moerdijk – projectondersteuner Omgevingswet (januari 2022-december 2022)

Voor de gemeente Moerdijk ben ik aan de slag gegaan als projectondersteuner. Na het KCC wilde ik graag meer inhoudelijk werk en Bea heeft zich ervoor ingezet om dat ook te vinden. Hoewel de werkzaamheden vooral praktisch van aard waren, heb ik ook hier veel geleerd. Ik zag van dichtbij alle stappen die gezet moeten worden voor het invoeren van de Omgevingswet, hoeveel werk er verzet moet worden vanuit de gemeente en welke uitdagingen er nog staan te wachten om dit intern met alle afdelingen te realiseren. Wat ik hier vooral leuk vond, was het samenspel met inwoners aan de ene kant en het bestuur aan de andere kant.

Gemeente Veere – juridisch adviseur Dienstverlening (februari 2023 – )

Mijn huidige opdracht. Als juridisch adviseur Dienstverlening vertegenwoordig ik het college in bezwaar- en beroepszaken met betrekking tot omgevingsvergunningen. Daarnaast ben ik aanspreekpunt/vraagbaak voor alle collega’s die vragen hebben over de juridische kant van een dossier. Tot slot ben ik ook betrokken bij het coördineren en uitvoeren van WOO-verzoeken.

Je ging Interimmer voor projecten naar Interim jurist. Hoe was dit traject?

Heel geleidelijk en tegelijkertijd ontzettend snel. Ik kreeg een uitnodiging van Stephany (Klaassen, red.) voor een kennismakingsgesprek. Bea wist dat ik graag door wilde groeien en had op voorhand al gevraagd of ik dat leuk zou vinden. Bij mijn beste weten zou ik te horen krijgen wat Interim juristen doet en zouden we samen kijken of ik met collega’s hier en daar een aantal dagen mee zou kunnen lopen. Wat schetst mijn verbazing: het is een volwaardig kennismakingsgesprek voor de functie van Interim jurist. Het is maar goed dat ik dat van tevoren niet wist, anders was ik veel te zenuwachtig denk ik haha. Zo is het gelopen dat ik per 1 januari 2023 ben overgestapt van Interimmers voor projecten naar Interim jurist. Dit dankzij al het werk dat Bea voor mij heeft gedaan en de kans die ik heb gekregen van Stephany, Tenay en Renske ❤️. Dank voor jullie vertrouwen, ik hoop dat ik de verwachtingen waarmaak.

Wat zijn je leukste ervaringen tot nu toe bij Public Support?

Waar ik meteen aan denk, dekt de lading niet met alleen leuk, het is meer dan dat. Het is speciaal, bijzonder, hartverwarmend en uniek. Public Support weet ons als collega’s echt met elkaar te binden. Is het een feest, een regio/Legal bijeenkomst of een training: ik heb altijd het gevoel dat ik met collega’s en gelijkgestemden ben. Ondanks dat ik niet dagelijks met hen samenwerk, herken je elkaar gelijk.

En het feit dat ik vorig jaar mijn verjaardag heb kunnen vieren op het Summer of Love feest blijft een leuke herinnering! ????