‘’Je bent wat je eet’’, dat heb je mogelijk vaker gehoord. Een voedzaam en uitgebalanceerd voedingspatroon levert de energie en voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te functioneren. Als je bijvoorbeeld veel vezelrijke voedingsmiddelen eet, zoals groenten en volkoren granen, voel je je waarschijnlijk langer verzadigd. Dat helpt je om energie gedurende de dag gelijkmatig te verbranden.
Hieronder staat het recept van een heerlijke zomerse maaltijdsalade:
Vega Groenten Quinoa (extra eiwitten)
Benodigdheden voor 2 personen
• Quinoa naar behoefte → 10 minuten koken op laag vuur
• Twee tomaten in 4 parten gesneden
• Eén rode paprika – voor de variatie de ene helft in repen gesneden en de andere in blokjes
• Een halve courgette in plakjes gesneden
• Twee gesnipperde uitjes
• Tomatensaus met blokjes tomaat, kan je ook zelf maken
• Snufje zout, peper en een snufje gemberpoeder
• Een hand slamix en een handje rucola mix
• Groene pesto op basis van olijfolie, kan je ook makkelijk zelf maken
Aan de slag:
Allereerst mix je bij de quinoa de tomatensaus met blokjes en pesto in de pan, voeg de ui hierbij, wat zout, peper en gemberpoeder. Dan voeg je de paprikablokjes en courgetteplakjes toe en roer je alles goed om. Laat dit op laag vuur nog een paar minuten pruttelen. Maak ondertussen de salade op het bord, leg de sla er op, de tomaten, paprikarepen en druppel hier nog wat pesto over. Voeg het groentemengsel hier aan toe en … geniet! ????