Rondom de feestdagen krijgen wij vaak vragen over hoe de urenstaat in te vullen. Graag zetten wij het nog even voor jou op een rijtje.

Het betreft de volgende feestdagen:

Bevrijdingsdag (maandag 5 mei – lustrumjaar)
Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei)
2e Pinksterdag (maandag 9 juni)

Zoals jullie weten zijn wij bij opdrachtgevers om een probleem op te lossen. Het kan dus zijn dat er meer dan genoeg werkt ligt. Daarom vinden wij het belangrijk dat er proactief bij de opdrachtgever wordt aangeboden om de volledige opdrachturen in die week met een feestdag te maken. Uiteraard compenseren wij deze uren als verlof waar je op een later moment lekker van kunt genieten.

Voorbeeld:
Je contracturen zijn 32 uur per week en je werkdagen bij de opdrachtgever zijn van maandag t/m donderdag. Als je in de week van 5 mei in overleg met je opdrachtgever kan schuiven met je werkdagen, dus je werkt dan dinsdag t/m vrijdag en daarmee 32 uur declarabel bent, krijg je daarvoor als compensatie 8 uur als extra verlof bijgeschreven. Mocht na overleg met je opdrachtgever blijken dat schuiven met je werkdagen niet nodig is, dan noteer je op maandag 8 uur bij feestdagen.

Als de maandag normaal gesproken geen werkdag bij jouw opdrachtgever is, dan verandert er niets bij het invullen van je urenstaat.

Datzelfde geldt voor de week van 2e Pinksterdag.

NB 1:
In de week van Hemelvaartsdag kan het zijn dat de opdrachtgever ook vrijdag (dag na Hemelvaartsdag) gesloten is. Dit betekent dat het lastiger is om te schuiven met je werkdag. Ook bij ons is die vrijdag een aanwijsbare vakantiedag als je niet kunt werken bij de opdrachtgever en vrijdag normaal gesproken je werkdag zou zijn.

NB 2:
Goede Vrijdag is geen nationale feestdag. Mocht jouw opdrachtgever toch dicht zijn, overleg dan met hem/haar of je de uren op een andere dag kunt maken. Mocht dat niet mogelijk zijn, overleg dan met jouw regiodirecteur.

Heb je nog vragen, neem dan zeker vooraf contact op met je regiodirecteur!

Door het hele land zijn er regiobijeenkomsten geweest.

Van gezellige borrels en smakelijke (koninginnen)diners tot bowlingavondjes, we hebben het allemaal voorbij zien komen. De opkomst was geweldig en leuk om elkaar weer te zien!

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden, zoals de verzameling hieronder bewijst.

Wat hebben we veel mooie en leuke reacties ontvangen voor het ‘plant-aardige’ cadeau. Maar ook op social media zagen we heel veel voorbij komen! Bedankt voor de warme berichtjes!

We vinden het leuk om er een aantal met jullie te delen.

Hieronder een kleine greep uit de foto’s en reacties die we hebben zien langskomen.

Over minder dan twee maanden is het zover: ons congres “Ik ben geen robot!”  Naast onze super leuke dagvoorzitter Lisa Loeb, hebben we ook een aantal inspirerende workshops voor jullie! En hiervoor kun je je nu aanmelden.

Mirjam Hubregtse: Profileren zonder opscheppen​
Leer jezelf zichtbaar te maken op een manier die bij jou past. Doordat je anders leert denken over jezelf en werksituaties, worden de lessen uit deze workshop geen aangeleerde trucjes. Je nieuwe gedachten worden onderdeel van jou, waardoor je automatisch ander gedrag laat zien.

Judith Winterkamp: AI als jouw persoonlijke schrijfassistent
AI is natuurlijk super handig om je te helpen met het schrijven van teksten. Maar jouw lezer heeft het al snel door als je een door AI gegenereerde tekst gebruikt. Hoe zorg je ervoor dat je je persoonlijke touch kunt geven aan deze teksten? Jouw input is namelijk bepalend voor de kwaliteit van de tekst die AI uiteindelijk levert.

Laurens Veltman: Beheers je digitale prikkels
Tijdens deze workshop leer je hoe je bewuster kunt omgaan met digitale prikkels en afleidingen. Ook krijg je praktische tips en tricks om een gezonde balans te vinden tussen online en offline activiteiten, zodat je productiviteit en welzijn in balans blijven.

Op de congreswebsite staan de uitgebreide omschrijvingen van de workshops. Heb je je nog niet aangemeld doe dat dan snel via deze link. Als je je al hebt aangemeld dan ontvang je een e-mail waarin in je jouw keuze voor de workshops kan maken.

Ons leeraanbod is uitgebreid!

Zoals je wellicht hebt gelezen in het “Hart voor Leren”-magazine en onze nieuwsbrief, bieden we weer een breed scala aan open trainingen aan.

Komende maand hebben we de volgende open trainingen gepland. Voor deze trainingen zijn nog een aantal plekjes beschikbaar.

10 mei en 24 mei: DISC training – online – meld je aan

DISC is een praktisch model waarmee je inzicht krijgt in jouw gedrag en het gedrag van anderen om jouw heen. Het geeft aan hoe je doet, niet wie je bent. Het geeft weer hoe iemand overkomt in de communicatie met zijn of haar omgeving. Dit is zowel verbaal als non-verbaal. Het volgende wordt hierbij gemeten:

Hoe ga je om met problemen en uitdagingen (D van Dominant);
Hoe weet je anderen te overtuigen van jouw mening (I van Invloed);
Hoe ga je om met veranderingen en tempowisselingen (S van Stabiliteit);
Hoe ga je om met vastgestelde regels en procedures (C van Conformisme).

Je ontvangt jouw eigen analyse en na het dagdeel theorie volgt nog een individueel gesprek met de trainer van een half uur.

17 mei: Het Lastige gesprek – op locatie BCN Utrechtmeld je aan

Na deze training weet je hoe je je kunt voorbereiden op allerhande lastige gesprekken, zodat je met meer zelfvertrouwen en een beter resultaat in de praktijk kunt handelen! Je neemt het Lastige Gesprekken Stappenplan op papier mee naar huis, om doelgericht toekomstige lastige gesprekken voor te kunnen bereiden.

24 mei: Kabinetszaken: op locatie BCN Utrechtmeld je aan
Interactieve training: resultaat inzicht in/ geoefend met procedures, etiquette en protocollen.

24 mei: Cyber Security Awareness – onlinemeld je aan

Online vindbaarheid
Phishing / Scam Calls
AI
Quick wins

We hopen jouw aanmelding te ontvangen en je terug te zien bij één van bovenstaande sessies. Mocht je nog vragen hebben, horen wij het graag!

Fantastisch, er zijn al 68 collega’s die de enquête volledig hebben ingevuld, dank daarvoor! Daarnaast zijn er ook een aantal al begonnen, maar zijn nog niet helemaal klaar. Als je al begonnen bent, kun je opnieuw op de link klikken en de enquête verder invullen waar je gebleven was. Alle antwoorden zijn van grote waarden voor het uiteindelijke besluit dat we gaan nemen over Public Support Plaza. Dus hoe meer respondenten hoe beter voor het onderzoek 😊

De deadline van de enquête staat op maandag 28 april om 12 uur.

De enquête zal 5 minuten duren. Alvast heel erg veel dank voor het invullen 🙂

Link naar enquête.

Je telefoon gaat en een onbekend nummer belt. De persoon aan de lijn beweert dat hij van jouw bank, een overheidsinstantie of een bekende organisatie is. Of je ontvangt een e-mail met een dringend verzoek om in te loggen of je gegevens te delen.

Dit kunnen signalen zijn van oplichting. Fraudeurs worden steeds slimmer en gebruiken allerlei manieren om mensen op te lichten. Hier lees je hoe je valse telefoontjes en nepmails herkent en wat je kunt doen om jezelf te beschermen.

Hoe werkt deze oplichting?
1. De beller of afzender doet zich voor als een betrouwbare organisatie, zoals je bank, de Belastingdienst of een bekende webshop.
2. Ze vragen om gevoelige gegevens, zoals je pincode, wachtwoorden of inlogcodes.
3. Er wordt druk op je uitgeoefend met een urgent verhaal, zoals een betalingsprobleem of een verdachte transactie.
4. Soms sturen ze een link of vragen ze je een app te installeren om zogenaamd je account te beschermen.

Hoe herken je een verdacht telefoontje of e-mail?
1. Onverwachte oproepen of berichten van banken of instanties, vooral als ze om persoonlijke gegevens vragen.
2. Slechte grammatica of ongebruikelijke zinsopbouw in e-mails en sms’jes.
3. Een dreigende of juist te mooie belofte, zoals een gewonnen prijs of een dreigende boete als je niet direct betaalt.
4. Het verzoek om snel actie te ondernemen, zonder dat je de tijd krijgt om na te denken.
5. Bij banken, overheidsorganisaties zit er nooit een link in de mail naar de inlogportal, er wordt altijd verwezen naar hun site zonder link.

Wat moet je doen?
1. Hang op als je het telefoontje niet vertrouwt en bel zelf de officiële klantenservice.
2. Klik niet op verdachte links en open geen bijlagen van onbekende afzenders.
3. Geef nooit je wachtwoorden, pincodes of andere privégegevens door via de telefoon of e-mail.
4. Meld verdachte berichten of oproepen bij je bank of de Fraudehelpdesk.

Twijfel je? Ga dan zelf naar de officiële website van je bank of de Fraudehelpdesk om de juiste informatie te krijgen.

Gebruik jij een app zoals Temu of TikTok. Dan heb je vast weleens op ‘ja’ gedrukt als er gevraagd werd om toegang tot je locatie, foto’s of microfoon. Veel mensen doen dat automatisch. Maar weet je eigenlijk wat je daarmee weggeeft?

Sommige apps hebben jouw gegevens echt nodig. Denk aan een navigatie-app die wil weten waar je bent. Of een fotobewerker die toegang tot je foto’s vraagt. Maar bij andere apps is het minder logisch. Waarom wil een spelletje weten wie je contacten zijn? Waarom heeft een simpele app jouw microfoon nodig?

Apps kunnen gegevens verzamelen om je gerichte advertenties te laten zien. Soms worden die gegevens zelfs doorverkocht aan andere bedrijven. En als er een datalek is, kunnen jouw persoonlijke gegevens op straat komen te liggen. Denk aan je foto’s, berichten of je locatie.

Gelukkig kun je er iets aan doen. Je kunt in de instellingen van je telefoon zien welke apps toegang hebben tot je gegevens. Zet uit wat je niet nodig vindt. Verwijder apps die je toch niet gebruikt. Want ook een app die je niet opent, kan gegevens verzamelen. Installeer alleen apps via de Appstore of Playstore. Daar zijn ze gecontroleerd. Klik nooit op vage links of advertenties die zeggen dat je een app ‘gratis’ kunt downloaden via een onbekende website.

Updates zijn belangrijk. Ze zorgen ervoor dat je toestel beter beveiligd is. Gebruik je overal hetzelfde wachtwoord of log je altijd in met je Google of Facebook account? Denk er dan over na om aparte inloggegevens te gebruiken. Dat is vaak veiliger. Als je veel onderweg bent of openbare wifi gebruikt, is een beveiligingsapp of VPN handig.

Wees dus niet bang voor apps, maar blijf wel scherp. Kijk af en toe wat je allemaal deelt. Zo houd jij zelf de controle over je gegevens.

Wil je zeker weten dat je apps veilig gebruikt? Bekijk hier de tips.

Rondom de feestdagen krijgen wij vaak vragen over hoe de urenstaat in te vullen. Graag zetten wij het nog even voor jou op een rijtje.

Het betreft de volgende feestdagen:

2e Paasdag (maandag 21 april)
Bevrijdingsdag (maandag 5 mei – lustrumjaar)
Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei)
2e Pinksterdag (maandag 9 juni)

Zoals jullie weten zijn wij bij opdrachtgevers om een probleem op te lossen. Het kan dus zijn dat er meer dan genoeg werkt ligt. Daarom vinden wij het belangrijk dat er proactief bij de opdrachtgever wordt aangeboden om de volledige opdrachturen in die week met een feestdag te maken. Uiteraard compenseren wij deze uren als verlof waar je op een later moment lekker van kunt genieten.

Voorbeeld:

Je contracturen zijn 32 uur per week en je werkdagen bij de opdrachtgever zijn van maandag t/m donderdag. Als je in de week van 2e Paasdag in overleg met je opdrachtgever kan schuiven met je werkdagen, dus je werkt dan dinsdag t/m vrijdag en daarmee 32 uur declarabel bent, krijg je daarvoor als compensatie 8 uur als extra verlof bijgeschreven. Mocht na overleg met je opdrachtgever blijken dat schuiven met je werkdagen niet nodig is, dan noteer je op maandag 8 uur bij feestdagen.

Als de maandag normaal gesproken geen werkdag bij jouw opdrachtgever is, dan verandert er niets bij het invullen van je urenstaat.

Datzelfde geldt voor de week van Bevrijdingsdag en 2e Pinksterdag.

NB 1:

In de week van Hemelvaartsdag kan het zijn dat de opdrachtgever ook vrijdag (dag na Hemelvaartsdag) gesloten is. Dit betekent dat het lastiger is om te schuiven met je werkdag. Ook bij ons is die vrijdag een aanwijsbare vakantiedag als je niet kunt werken bij de opdrachtgever en vrijdag normaal gesproken je werkdag zou zijn.

NB 2:

A.s. vrijdag is het Goede Vrijdag en dit is geen nationale feestdag. Mocht jouw opdrachtgever toch dicht zijn, overleg dan met hem/haar of je de uren op een andere dag kunt maken. Mocht dat niet mogelijk zijn, overleg dan met jouw regiodirecteur.

 

Heb je nog vragen, neem dan zeker vooraf contact op met je regiodirecteur!

We hebben leuk nieuws!

Er zijn weer twee nieuwe trainingen toegevoegd aan de agenda van de Public Support Academy.

Op verzoek van velen is de training BHV (Bedrijfshulpverlening) toegevoegd. Deze wordt in juni aangeboden op ons kantoor in Lisse. Bij te veel aanmeldingen plannen we ook een BHV-training in het najaar in Utrecht (BCN). Meld je aan via de agenda (via de link hieronder). Wanneer je nog een geldig BHV-certificaat hebt die binnenkort verloopt, kun je ook via ons de herhalingscursus volgen, stuur daarvoor een e-mail naar development@publicsupport.nl.

Ook is de training DISC toegevoegd. DISC geeft taal aan gedrag, talent en manieren van communiceren. Ook deze training staat in agenda open voor inschrijving (alleen voor collega’s die de training nog niet via Public Support hebben gedaan).

Meer informatie over deze trainingen en het overige aanbod vind je terug in de agenda op de Public Support Academy, bereikbaar via deze link.